Hopp til hovedinnholdet

hvordan foregår adopsjon av stebarn/særskullsbarn om den biologiske far er i et annet kontinent?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurte på hvordan en adopsjon av stebarn/særskullsbarn foregår om den biologiske far er i et annet kontinent? Biologisk mor er gift med den som ønsker å adoptere barnet. Biologisk far har ingen foreldrerett eller kontakt med barnet, han betaler heller ikke bidrag. Biologiske far har ikke vært gift med mor heller. Barnet husker ikke den biologiske faren og kaller stefaren pappa og ser på ham som sin far. Er det mulig å adoptere uten biologiske fars samtykke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Bor barnets far i utlandet slik du skriver, vil adopsjonsmyndighetene forsøke å komme i kontakt med ham der han bor for å høre hans syn på saken. Er barnet under 18 år, må han samtykke til adopsjonen om han har del i foreldreansvaret. Er barnet voksent eller har far ikke del i foreldreansvaret, er det ikke nødvendig at han samtykker til adopsjonen for at barnet skal kunne adopteres.

Hvis du vil lese litt mer om stebarnsadopsjon, kan du finne mer informasjon på bufetat.no/adopsjon/innenlands/stebarn/ (adopsjonsloven § 7)

 

Vennlig hilsen ung.no og Bufetat

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Innenlandsadopsjon

Jente holder hendene til sine foreldre (Foto:Colourbox.com)

Det finnes ulike former for adopsjon av et barn bosatt i Norge; stebarnsadopsjon, fosterbarnadopsjon og adopsjon av barn født i Norge (samtykkeadopsjon).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon