Hopp til hovedinnholdet

Er adoptert - kan jeg finne mine biologiske foreldre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er adobtert fra colombia og jeg lurer på om det faktisk går an å finne de biologiske foreldrene i de borske arkivene Eller udif elle no sant. Jeg har en bror som også kommer fra colombi men han er ikke den biologiske broren min. Han har en halvbror kan det være meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Svar til gutt ? 13 år

Du er adoptert fra Colombia og lurer på om du kan finne dine biologiske foreldre i norske arkiver.

Her i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet i Oslo har vi informasjon/sak for alle som er adoptert hit fra utlandet gjennom norske myndigheter. Noen ganger finnes det opplysninger om de adoptertes biologiske foreldre i slike saker. I Norge har de som er adopterte rett til å få opplyst hvem som er de biologiske foreldrene når en er fylt 18 år og myndig, såfremt vi har slik informasjon.

Dine adoptivforeldre har fått dokumenter som gjelder din adopsjon i Colombia. Du kan kanskje spørre dem om det står der hva dine foreldre heter, hvem de er. Når du er blitt myndig, kan du også kontakte adopsjonsmyndighetene i Colombia og høre om de kan gi informasjon eller opplyse deg om hvor du kan henvende deg. Det er ikke uvanlig i dag at unge som er adoptert til Norge fra utlandet, har ønske om å finne ut hvem de biologiske foreldrene er.

Spørsmålet om din adoptivbror er din biologiske halvbror, kan vi ikke hjelpe deg med. Det må eventuelt fremgå av deres adopsjonssaker og dokumenter i Colombia.

Det er forståelig at du gjør deg mange tanker om hvem du er og hvem din familie er ? både i Norge og i Colombia. Et råd er å snakke med adoptivforeldrene dine og din bror om de spørsmål du gjerne vil ha svar på. Du kan kanskje også snakke med en lærer eller en annen voksen du har tillit til. Mange snakker også med andre unge som er adopterte fra utlandet. Det kan være fint å oppdage at andre gjør seg de samme tankene som du selv er opptatt av.

Hilsen Kari, adopsjonsrådgiver ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon