Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg finne ut hvem de biologiske foreldrene mine er?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg e addoptert fra Kina og eg vil finna ut kem som e mine biologiske foreldre men d e ikkje någen tegn te å finna de. Men går d ann å finna defremdeles?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du vil gjerne finne ut hvem dine biologiske foreldre er og spør om det går an å finne dem.

De aller fleste som er adoptert fra Kina, har nok ikke fått med seg opplysninger om hvem de biologiske foreldrene er, da de i sin tid kom til Norge.

Du deler nok ditt ønske med mange andre som også er adoptert derfra.

Kanskje kjenner du andre adopterte fra Kina som du kan snakke med. Når en er 13 år, tumler nok mange adopterte med spørsmål om hvem de biologiske foreldrene er og hvem de selv er.

Etter norsk lov har den adopterte som er fylt 18 år,  rett til å få opplysninger om identiteten til sine biologiske foreldrene. Om en da kan få denne informasjon, er selvfølgelig  avhengig av at norske myndigheter har slike opplysninger.

 

Ønsker du fortsatt å få opplysninger om dine biologiske foreldre når du er blitt myndig, kan du ta kontakt med den adopsjonsorganisasjonen her i landet som dine adoptivforeldre er/var medlem av ? og høre om de til den tid har kunnskap om  hvordan en eventuelt kan søke etter biologiske foreldre i Kina. Du kan også høre om organisasjonen vet om adopterte som har gjort slike forsøk og som du eventuelt kan snakke med.

Du kan synes det er lenge til du blir 18 år, og fortsatt er det kanskje lite informasjon om biologiske foreldre til adopterte fra Kina. Ofte kan det likevel hjelpe litt å finne noen å snakke med om tanker som trenger seg på. Du har kanskje også allerede fortalt dine adoptivforeldre om dine ønsker. Det er adopterte fra Kina i mange land, så ditt spørsmål deler du nok med mange. Det finnes kanskje også bøker om emnet.
Hilsen

adopsjonsseksjonen Bufdir i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon