Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at de ikke skal mobbe meg mer?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hallo, jeg heter aslak kommer fra nigeria. og jeg blir mobbet fordi jeg har blitt adoptert, hvorfor? de kommer med sånne sleng ord som negerbalske, nigerianer,negeria. har dere noen forslag hva jeg kan gjøre for at de ikke mobber meg mere????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke greit at folk kaller deg slike ting og mobber deg, og du bør si ifra til noen! De gjør det nok bare fordi det er ukjent for dem, og fordi de ikke kjenner deg godt nok. Det er likevel ingen unnskyldning. Snakk med kontaktlæreren din, rektor eller noen andre på skolen som du føler deg komfortabel med å snakke med. Fortell dem om hvordan du har det på skolen og hva de sier til deg. Skolen kan gjøre noe med det, og det er viktig å si ifra når man blir behandlet urettferdig! Snakk også med foreldrene dine slik at også de kan hjelpe deg. Om du selv synes det er ubehagelig kan de ta kontakt med skolen for å fortelle hvordan situasjonen er. Jeg legger ved noen artikler du kan lese. 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Videotips mot mobbing

Kjetil & Kjartan

Humorduoen Kjetil & Kjartan har laget ni videosnutter med tips til hvordan man kan takle mobbing. Se videoene her, og få gode tips til hvordan du kan bidra til å få slutt på mobbingen i ditt nærmiljø.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon