Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert og syns det er litt vanskelig å svare på ting om det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er adoptert fra Kina, det er sv og til litt vanskelig å kunne svare på ting om det. Jeg liker ikke at folk spør fordi det får meg til å virke anderledes. Føle meg usikker og fremmed. Jeg kan ikke kinesisk eller noe sån. Det er litt vanskelig også fordi jeg er så lav i klassen siden det og har litt anderledes hudfarge og kropp, øyne og sån.... jeg liker det ikke jeg føler meg naken når jeg bare har t skjorte fordi jeg er så brun og det er litt ekkelt tror jeg for folk. Men siden jeg ikke er så populær i klassen snakker ikke så mange med meg men jeg har fortsatt venner. Jeg sier ikke i fra hvis jeg ikke liker noe, det er fordi da begynner de å lure på noe og det blir bare tull så jeg holder alltid alt inni meg uansett hva... men kan jeg få noen råd om hva jeg kan gjøre for at jeg ikke skal bli lei? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Hvis du syns det er vanskelig å svare på ting om din Kinesiske opprinnelse, så kan det være lurt å tenke ut et svar du kan gi som er enkelt og som gjør det klart at du ikke har så lyst til å prate om det.  -Kanskje kan du tenke ut et slikt svar sammen med en venn eller foreldrene dine.  Hvis du finner en grei måte du kan møte spørsmål på, er du forberedt og vil grue deg mindre til de evt. kommer.  

Så er det en ting til som er ganske lurt, og det er at du selv også oppvurderer deg selv, og fokuserer på at du er flott akkurat som den personen du er.  Hvis du tenker på andre, så tenker du også sikkert at hudfarge jo ikke har betydning, så hvorfor skal det ha betydning for deg?  

Vær den du er og vær stolt over det.  Vær en god venn og vær med folk som er hyggelige og tar deg for den du er.

-Og tenker du mye på dette, så ta en prat med foreldre eller kanskje helsesøster eller en annen som føles bra å prate med.  Det kan være godt å snakke litt med andre hvis man tenker mye på spesielle ting.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon