Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min klyper og slår meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, er jente på 14 år som ikke trives hjemme. Stefaren min klyper meg hver dag og slår meg innimellom, jeg har lyst til å flytte til en annen utenom familie hvordan kan jeg få til dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Har du fortalt moren din om hvordan stefar behandler deg? Hun har et ansvar for å sikre at du har en trygg og god oppvekst. Du skriver heller ikke noe om din far. Barneverntjenesten skal alltid vurdere om det er noen i familien et barn eller ungdom kan bo hos dersom det er behov for at ungdommen ikke kan bo hjemme. For å få kontakt med barneverntjenesten kan du be kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster på skolen om hjelp, eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Vi vil gjerne hjelpe deg med å få det bedre! Det er gratis å ringe oss, og vi har åpent alle kvelder og netter, og i helgene er det åpent hele døgnet.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Alarmtelefonen 116111

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon