Hopp til hovedinnholdet

Min stefar vil adoptere meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg min stefar skal adoptere meg, må jeg/hvordan kan jeg si ifra om at han skal adoptere meg? Jeg er redd for at han skal bli sur, men jeg har ikke noe forhold til han og har aldri hatt det noe bra når jeg er i samhandling med han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår spørsmålet ditt slik at du har en biologisk ("ekte") far som du ikke har noe spesielt forhold til. Når du er sammen med han; har du det ikke bra. Så har du en stefar som du også bor sammen med. Du skriver at han vil adoptere deg, men så er du usikker på hvordan du skal si dette til din far. Kanskje han vil bli sur?

Det må være godt å ha noen i livet som er så glad i deg at de til og med vil adoptere deg. Det er en handling som for mange viser mye omsorg og kjærlighet. Samtidig kan det være vanskelig for mange foreldre å adoptere bort sitt eget barn. 

Det høres ut for meg som du ønsker at stefaren din skal få adoptere deg. Dette er noe du selv må være enig i. Dessuten må også den biologiske faren din være enig og gi stefaren din lov til å adoptere deg. Det høres ut som du er usikker på om faren din vil si ja til dette.

Det er et stort ansvar og oppgave for deg alene å presentere dette for din far. Derfor kan det være godt å få noe hjelp. Kan hende er det en ide at din mor og stefar sender faren din et brev hvor de forklarer hvorfor de ønsker å gjøre dette? I brevet kan det også stå noe om dine tanker og ønsker. Når du er så mange år som du er, skal dine ønsker veie tungt og tas hensyn til.

Hvis din far synes dette er vanskelig å ta stilling til; kan dere kontakte et familievernkontor der dere bor. Der kan dere alle møtes slik at alle kan si sin mening og komme med sine ønsker. Det er gratis å gå til et familievernkontor.

Jeg ønsker deg virkelig lykke til videre!

 

Nærmeste familievernkontor? Sjekk link:

www.bufdir.no/Familie/

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Familieterapeut

UNG.NO

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon