Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine

Annet 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er adoptert, men finns det virkelig over 50 kjønn? danke!! mine forheldre har virkelig intet skjønt dette med å få adopsjon kan være et sårt tema ja. men mine virkelige forldre fins ja! takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Jeg forstår det slik som at du synes det er sårt at dine foreldre ikke forstår at det å være adoptert kan være vanskelig.

Hvis man er adoptert kan det noen ganger være sånn at man tenker mer over det og synes det er mer vanskelig når man kommer i ungdomsårene. Det henger kanskje sammen med det at man prøver å finne litt ut av hvem man er og hva man liker og ikke liker. Da kan det være vanskelig for noen å ikke vite noe om hvem sine biologiske foreldre er.

Jeg forstår det slik at du vet at dine biologiske foreldre finnes, er det sånn at du ønsker å prøve å finne dem? Det kan nok være en vanskelig prosess, men det er ikke sikkert det er umulig. Men du må være 18 år før du tar kontakt med de som kan hjelpe deg å finne det ut.

Hvis det er sånn at du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om det at du er adoptert, finnes det andre voksne du kan snakke med det om. Du kan snakke med helsesøster på skolen din for eksempel. Det kan være godt å dele de vanskelige tingene med noen. Helsesøster kan også hjelpe deg med å formidle dine tanker til foreldrene dine hvis du ønsker det.

Når det gjelder spørsmålet ditt om kjønn kan jeg nok ikke gi deg et helt klart svar. I Norge har vi kun to juridiske kjønn: mann og kvinne. Men det finnes mennesker som ikke definerer seg som en av disse to. På sidene til skeiv ungdom kan du lese hva de tenker om kjønn.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Kjønnsidentitet

Jente spiller gitar (colourbox.com)

Føler du at du kan gjøre "gutteting" og "jenteting" uten at noen bryr seg? Kjønnsidentiteten vår er knyttet til kroppen - til det biologiske. Men det å føle seg som et kjønn, som gutt eller jente, er også et resultat av en sosial og kulturell prosess.

Les mer

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon