Hopp til hovedinnholdet

Har vanskelig forhold til sin familie.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål.. det har skjedd noe veldig rart i familien vår. Og det er jeg som blir skyvd vekk. Jeg bor kommunalt men jeg trives ikke å bo her, jeg passer ikke inn her. Det som har skjedd er at jeg anklager moren min for å ha tatt noen av mine komfir. Penger. Siden jeg fortsatt ikke har brukt så mye. Også har jeg snakket med politiet, og etter det. Vil dem ikke at jeg skal komme hjem til jul. Jeg er så deprimert, og har også kommet med selvmordstanker. Det er faktisk politiet som var den ene løsning jeg hadde. Jeg føler meg så alene, og det siste jeg hørte fra søsteren min som bor hjemme. Var at jeg hater deg, jeg trodde det var noe godt i deg. Også har dem kjøpt seg en hund, foran meg. Jeg vil ha ny familie og ny mor. Hva skal jeg gjøre i jula?? Jeg føler jeg heller ikke klarer å bo under slike omstendigheter som dette. Jeg er for ung. Og jeg blir så misunnelig på andre, som har familie å gå til å komme hjem til. Jeg er så lei meg, at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det jeg håper at du kan gjøre er å snakke med noen om hvordan du opplever at din familie behandler deg. Du trenger hjelp til å få i gang en konstruktiv dialog med dine foreldre, og jeg håper derfor at du kan snakke med helsesøster på skolen der du går og/eller at du tar kontakt med nærmeste familievernkontor i kommunen der du bor. Vis gjerne helsesøster/familievernkontoret det du har skrevet her til oss i UNG.no. De vil ta deg på alvor og sørge for at du får hjelp til å få en bedre samtale og relasjon med din familie. De kan f.eks. innkalle deg og dine foreldre til en fellessamtale og så kan dere der sammen snakke ut om hvordan dere skal ha det sammen slik at alle får det bra. 

Det er viktig at du snakker med noen om hvordan du har det og det du sliter med i forhold til din familie. Snakk med helsesøster og/eller med familievernkontoret og vis den/De du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Håper at mine tanker og råd er til hjelp for deg!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon