Hopp til hovedinnholdet

Kan min andre mor, overta foreldreansvaret fra min biologiske far?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble født da 2 homofile damer (mine mødre) bestemte seg for å få barn sammen. De bestemte seg for å velge min nåværende far, som de skulle få meg med. I en alder av rundt 4 år, slo mødrene mine opp og fant nye, og pappa ble mentalt syk, og flyttet vekk. Etter det, har jeg mistet kontakt med faren min, fordi det viste seg at han ikke klarte å være med meg. Jeg bor nå hos min biologiske mor, og har mye kontakt med min andre mor. Jeg er snart 18 år og har lyst til å gi min andre mor det fulle ansvar sammen med min biologiske mor. Men min andre mor er nå gift med en annen dame. Så mine spørsmål er som følger: Kan jeg i det heletatt gi foreldreansvar til min andre mor, sammen med min biologiske mor? Og har det at hun er gift noen innvirkning på dette? Beklager om dette er et innviklet spørsmål. Men takk for hjelp:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Reglene om hvem som regnes som far eller medmor følger i dag av kapittel 2 i barneloven. Ifølge barneloven § 34 og § 35 er det foreldrene til barnet som har foreldreansvaret. Hvem som er registrert med foreldreansvar for deg vil avhenge av hvem som ble registrert som foreldrene dine da du ble født. Jeg forstår det på deg som at det var din biologiske mor og far som ble registrert som foreldre. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med mødrene dine om dette. Det er mulig din far kan samtykke til overdragelse av foreldreansvaret og at det kan endres registreringen. Samtidig er det greit å tenke på at når du fyller 18 år vil ikke foreldreansvaret ha noen praktisk betydning, siden du da er myndig. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon