Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg finne ut hvem de biologiske foreldrene mine er?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvor lett/vanskelig det er å finne sine biologiske foreldre når man er adoptert. Jeg er adopert fra Kina, funnet på gaten, og bragt til et barnehjem. Siden jeg ble funnet på gaten, finnes det ingen papirer på hvem foreldrene mine er. Er det da i det hele tatt noen mulighet for å finne ut hvem de er? Er det en tapt sak?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Beklager at du får et sent svar!

Mulighetene til å finne sine biologiske foreldre kan variere mye fra sak til sak og etter hvilket land man er adoptert fra. Hvis din bakgrunn er slik du beskriver, så er det nok dessverre slik at det er små muligheter for å finne ut hvem dine biologiske foreldre er. Men foreldrene dine vet kanskje litt, som for eksempel hvilken by og hvilket barnehjem du kommer fra. Jeg tenker at du først og fremst bør spørre foreldrene dine om de har noe informasjon de kan dele med deg.

 

Når du er 18 år, har du også mulighet til selv å be om innsyn i adopsjonssaken din. På www.bufdir.no finner du mer informasjon om hvordan du da går fram.

Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon