Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min tar meg på puppene og tissen, og jeg liker det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på dette er ulovlig. Det gjelder meg å stefaren min. Noen kvelder så har jeg sitti på fanget hans ute. Men på kveldene sitter vi ute. Han stryker meg på ryggen og holder hånda på låret mitt og han tar noen ganger nesten hver dag på rompa mi. Men dene ene gangen jeg sulle legge meg ble han med opp for å si natta. Ham la seg på sofaen min. Han spurte om jeg ville legge meg i armkroken hans å det gjorde jeg. Han begynte å ta på ryggen min, tokk av bhen og fortsatte med ryggen han tokk meg på rompa og puppene. Det samme skjedde på telttur stebroren min(10)sov. Han gjorde det samme, men han tokk ikke av bhen. Den sistegangen så satt jeg på fanget hans ute på kvelden. Han tokk handa si opp på ryggen osv. Han tokk meg på låret å på tissen. Hadde på shorts så på utsiden av den. Å når jeg ga han klem tokk han meg på rompa. Han kysset meg på sinne flere ganger å rett over leppa mi. Mamma vet ikke om dette.Jeg vil ikke be han om å stoppe. Han gjør meg sykt kåt. Jeg liker det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år!

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Du skriver og forteller om hva du har opplevd med din stefar. Det din stefar gjør mot deg er ikke lov du må be han og stoppe.

Vi skjønner at det kan føles godt når noen tar på deg på den måten og det er normalt at kroppen reagerer, men det han gjør er  straffbart, og den seksuelle lavalder i Norge er 16 år.

Hvis du synes det er vanskelig å prate til han, så anbefaler vi at du snakker med en voksen som du stoler på. Noen gode voksne å prate med kan være mammaen din, helsesøster eller din kontakt lærer.

 

Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000. Disse telefonene er åpne hele døgnet.

Lykke til!

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep