Hopp til hovedinnholdet

Vet dere om forum for adopterte?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som er adoptert fra Kina. I det siste har jeg begynt å tenke litt over adopsjonen min, først og fremst hvordan jeg interesserer meg i ting som er tilknyttet Øst-Asia (spesielt Kina, Sør-Korea og Japan). Jeg kjenner ingen på min egen alder som er adoptert og jeg lurte på om det finnes noen forum, grupper, chatrooms eller lignende for andre adopterte på min alder hvor man kan diskutere seg i mellom. Det hadde vært kjempefint om dere kunne gitt meg et eksempel på en slik gruppe, det gjør ikke noe om den ikke er norsk. ^_^ En av grunnene til at jeg kunne tenkt meg å snakke med andre adopterte på min alder er for å dele erfaringer og jeg er litt nysgjerrig på hvordan andre knytter seg til hjemlandets kultur.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du ønsker å snakke med andre adopterte på din alder for å dele erfaringer om det å være adoptert og at du er nysgjerrig på kulturen i landet du ble adoptert fra. Hvis du vet hvilken adopsjonsorganisasjon som du ble adoptert gjennom (Adopsjonsforum, Verdens Barn eller InorAdopt), kan du ta kontakt med denne organisasjonen og høre om de kan gi deg råd om hvordan du kan få kontakt med andre som er adoptert og å lære om kulturen i Kina.


Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon