Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne ut hvem min biologiske far er?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Har skrevet her før, men mæ gjøre det igjen. Jeg er som sagt adoptert fra Ungarn. Kort sagt: Jeg og min lillesøster (halvsøster) ble adoptert til Norge. Jeg kom til Norge da jeg var 2, ble 3 liten stund etterpå. Jeg lurer veldig på hvem mine biologiske foreldre er. Min biologiske mor driver med rus og alkohol og hun var aldri stand til å ta vare på ungene sine. Vi har en storesøster også som bor i Ungarn. Hun har møtt moren vår før og hun brydde seg aldri om oss eller noen andre. Bare om rus og seg selv. Jeg har alltid tenkt på henne, men jeg møtte Søstra mi og hun sa st det er ikke noe kjærlighet å hente fra henne. Hun bryr seg ikke og hun er ikke viktig. Jeg trodde det men ikke nå lenger. Tenker ikke på henne sånn nå. Jeg lurer veldig på det med gener og hva jeg har fra mine foreldre. Det er det som er det viktigste for meg. Om hvordan jeg ser ut..osv. Jeg vet navnet på moren min men det hjelper meg ikke. Jeg vil gjerne prøve å finne hvem er min ukjent biologisk far. Hvordan?

Besvart 28.09.2018 15:37
 

Svar
Hei!

Mulighetene for å finne sine biologiske foreldre kan variere mye fra sak til sak og etter hvilket land man er adoptert fra. Hvis det er slik som du sier at din far er ukjent og det ikke er noe informasjon i saken , så er det nok dessverre slik at det er små muligheter for å finne ham. Jeg tenker at du først og fremst bør spørre foreldrene dine om de har noe informasjon de kan dele med deg.

 

Når du er 18 år, har du også mulighet til selv å be om innsyn i adopsjonssaken din. På www.bufdir.no finner du mer informasjon om hvordan du da går fram.
Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Opplysningar om biologiske foreldre

Er du adoptert? Vil du vite korleis du kan få informasjon om den biologiske familien din?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon