Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke i hjemmet mitt!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trives ikke noe godt i hjemmet mitt. Moren min forstår meg ikke og faren min svært syk på andre siden av jordkloden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Moren min kan såre meg med ord, og hvis hun er veldig sint kan det hende hun sleper meg inn på rommet mitt etter armen min og kan kaste klær på meg. Selv om jeg VET faren min aldri ville gjort noe slikt, er han en kriminell og syk person, så han er ikke en mulighet. besteforeldrene mine er vel... gamle. Jeg føler meg alene og forlatt.. Hva skal jeg gjøre? Jeg ønsker og bli adoptert.

Besvart 21.10.2018 20:44
 

Svar
Hei!
 
Takk for at du tar kontakt! Det høres ut som om du har det vanskelig og ikke føler at du har noen i familien din som kan støtte og ta vare på deg.
 
Du sier ikke noe om hvor lenge hatt det slik, men med utgangspunkt i det du skriver virker det som en fastlåst situasjon hvor også savnet og bekymringen for pappen som er syk din blir enda sterkere
 
Det er ikke uvanlig at foreldre og barn kan krangle. Og det kan da virke som foreldre ikke kan, eller vil forstå hvordan barnet har det. Jeg får imidlertid inntrykk av at det hos dere har dette utviklet seg til et mønster som gjentar seg når moren din er sint. Og dette gjør til at du ikke er trygg og ikke opplever omsorg fra henne.
 
I Norge er det forbudt å slå, krenke eller skremme barn -og i alvorlige tilfeller kan man få straff for slike handlinger. Det er imidlertid hjelp å få for å få snudd slike negative mønster i familier-enten gjennom barnevern eller familievernkontor.
 
Det er ulike løsninger og tiltak som kan prøves ut- dette må tilpasses hver familie utfra hvor alvorlig det er. Noen ganger er det nok at en terapeut har samtaler og veileder familiemedlemmene på et kontor, andre ganger kan det være aktuelt at en terapeut kommer hjem og gir råd til hvordan familiemedlemmene skal forstå hverandre og snakke sammen. Noen ganger er det så vanskelige problemstillinger at barna bor delvis eller helt i fosterhjem hos en annen familie. Helt unntaksvis kan det være aktuelt med adopsjon. Fagpersoner i familievern eller barnevern, eller begge kan mye om hva som kan være riktig i hvert tilfelle.
 
Men, for at dette skal komme i gang er det nødvendig at du sier ifra. Om du du ikke kan snakke med mammaen din om hvordan du har det- er det viktig at du tar kontakt med en voksen du stoler på. Enten på skolen, som læreren din eller helsesøster. Eventuelt kan du også ta kontakt med barnevernsvakta, alle disse er gode på å veilede barn og unge i din situasjon.
 
Håper dette var nyttig for deg.
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no  
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon