Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert. Hvordan finner jeg info om mine biologiske foreldre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er adoptert fra Kina( jeg er 03er) . Jeg bor i Norge. Jeg har en storesøster som også er adoptert fra Kina(hun er 99er) Men vi er ikke biologiske søsken. Jeg er så glad, takknemlig og heldig for å ha kommet til de beste foreldrene jeg kunne ønsket meg og bo i Norge❤️ Nå er jeg 15 år og jeg tenker mere på mine biologiske foreldre enn før. Jeg har veldig lyst til å møte dem en dag. Jeg vil også finne ut om jeg har noen søsken:) hvordan kan man finne sine biologiske foreldre? Hvorfor tror du de gidde meg bort? - Fordi de var fattig? - Fordi de hadde ett barn fra før av? -Fordi de ønsket meg ett bedre liv, enn det de kunne gi meg? -Fordi de hadde en sykdom? -Fordi de var for unge til å få barn? -Fordi hun som fødte meg var alenemor? -Fordi de bare ikke ville ha meg? -Fordi de egentlig ville ha en gutt og ikke en jente?

Besvart 01.11.2018 11:23
 

Svar
Hei

Det er helt forståelig at du er nysgjerrig og har spørsmål om bakgrunnen din. Hvilken informasjon det er mulig å finne, er vanskelig å si fordi det vil variere mye fra sak til sak og etter hvilket land man er adoptert fra.

Alle adopterte som har fylt 18 år, har krav på å få innsyn om sin biologiske bakgrunn. Når det gjelder de som er adoptert fra utlandet, er det ikke alltid det i dokumentene er opplyst hvem som er biologiske foreldre eller om det er andre søsken i familien.  Når du blir 18 år kan du skrive til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og be om å få tilsendt kopi av adopsjonsdokumentene dine. På www.bufdir.no finner du mer informasjon om hvordan du da går fram.
Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Opplysningar om biologiske foreldre

Er du adoptert? Vil du vite korleis du kan få informasjon om den biologiske familien din?

Les mer

Utenlandsadopsjon

To kvinner med et sovende barn på brystet (Foto: Colourbox.com)

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon