Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert fra Kina og får noen sårendes tilbakemeldinger.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er adoptert fra Kina og får noen sårendes tilbakemeldinger på utsene mitt og hvor jeg kommer fra. Og det verste er at jeg ikke vet hvem det er som gjør eller sier det til meg/ fremmede folk. Og jeg får ganske lav selvtelitt av å høre sånne kommentarer. Jeg går i klasse med to andre som også er adoptert, men de blir aldrig plaget av stygge kommentarer. Og det synes jeg er litt rart. Hvorfor er det altid jeg som skal bli sotte i den posisjonen?

Besvart 31.10.2018 10:32
 

Svar
Hei, 

Takk for at du tar kontakt med Ung.no.

 

Sårende kommentarer på utseende er aldri greit. Det er like ille med slike kommentarer på hvor man kommer fra. Du sier ikke hvorfor du ikke vet hvem som sier det. Det gjør det litt vanskelig å gi deg gode råd. Er det noen ansvarlige voksne du kan snakke med som du stoler på? Kontaktlærer, sosiallærer, rådgiver, helsesøster eller lignende kan hjelpe, man da må de vite om at det skjer. Hvorfor det bare er du som blir plaget av stygge kommentarer er vanskelig å svare på. Livet har en tendens til å være ganske urettferdig.

 

Hvis du trenger mer hjelp kan du ta kontakt med en organisasjon som jobber mot diskriminering, for eksempel Agenda X (Antirasistisk Senter sin ungdomsavdeling) eller en annen lokal organisasjon. Adopsjonsforum har også en side som kan være til hjelp for adopterte, blant annet en oversikt over grupper på facebook.

 

Håper noe av dette var til hjelp. Lykke til!
Hilsen familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon