Hopp til hovedinnholdet

kan en 19-åring bli fosterfar?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 år. Dette handler mer om fosterhjem enn adopsjon. Jeg har blir kastet ut av mitt forrige fosterhjem, og jeg lurte på om det er mulig at en 19 åring kan bli fosterfar? Altså han oppfyller alle kravene og slikt og han har et plettfritt rulleblad og god økonomi. Han er villig til å ta alle kurs og alt slikt for å la meg bo med han. Så altså spørsmålet mitt er om det går ann? Er det en mulighet for at jeg kan få bo hos han?

Besvart 18.01.2019 13:11
 

Svar
Hei

Du skriver at du har blitt kastet ut av fosterhjemmet du bor i og ønsker å flytte til en 19-åring du kjenner. Du lurer på om det går an.

Her kan du lese mer om hvem som kan bli fosterforeldre: www.bufdir.no/Fosterhjem/hvem/

Utgangspunktet er at den som skal være fosterforeldre kunne vært fosterbarnets foreldre, men det kan gjøres unntak. For å bli godkjent som fosterfar må han blant annet ta et kurs som tar litt tid.

Det vil sannsynligvis avhengig av den personen, og hvilken relasjon du har til han. Er han som en slags far for deg? Det er nok uvanlig at en som bare er 3 år eldre, vil kunne være som en foreldre for en som nesten er like gammel. Det høres litt komplisert ut. 

Men du kan jo høre med kontaktpersonen din i barneverntjenesten?

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon