Hopp til hovedinnholdet

Er adoptert fra Sør Korea og vil finne mine biologiske foreldre.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er adoptert fra Sør Korea og vil finne mine biologiske foreldre. Jeg vet absolutt ingenting om min biologiske mor eller far, hvorfor jeg ble adoptert bort, hvorfor mamma og pappa adopterte meg, hvor gammel jeg var, fødselsnavnet mitt osv. Mamma og pappa sier jeg het ****, men etter jeg ble kjent med koreansk kultur og navn, høres det ganske usannsynlig ut. Spørsmålet er om mamma og pappa har noen dokumenter hvor det kan stå noe om min biologiske familie? Eller hva hele fødselsnavnet mitt var? Hva som helst som kan hjelpe meg med å finne noe ut av bakgrunnen min.

Besvart 14.01.2019 16:12
 

Svar
Hei,

Når du har fylt 18 år kan du selv skrive til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og be om innsyn i saken din. Du finner informasjon på www.bufdir.no/Adopsjon/ om hvordan du da skal gå frem. Men de dokumentene som Bufdir har, vil normalt være de samme som foreldrene dine fikk da de adopterte deg. Du bør derfor snakke med foreldrene dine og fortelle dem at du tenker mye på dette og høre om de har noen opplysninger som de kan dele med deg. 

 Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon