Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert, og vil vite mer om mine biologiske foreldre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jer er adoptert fra kina. Så lurer på om det er noe sannsylig å få vite noe om mine ”ekte” foreldre. Eller om jeg har søsken osv. siden kina er jo fryktelig stort. Å det eneste vi vet er at da jeg skulle bli født, skrev fødemoren min kaller jeg det bare, under med falsk identitet. Så er det mulig å finne ut mere om familien jeg evt har i kina. Eller er det noe jeg bør legge fra meg siden det er såpass vanskelig

Besvart 26.01.2019 22:06
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du er nysgjerrig og har spørsmål om bakgrunnen din. Hvilken informasjon det er mulig å finne, er vanskelig å si fordi det vil variere mye fra sak til sak og etter hvilket land man er adoptert fra.

Alle adopterte som har fylt 18 år, har krav på å få innsyn om sin biologiske bakgrunn. Når det gjelder de som er adoptert fra utlandet, er det ikke alltid det i dokumentene er opplyst hvem som er biologiske foreldre eller om det er andre søsken i familien.  Når du blir 18 år kan du skrive til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og be om å få tilsendt kopi av adopsjonsdokumentene dine. På www.bufdir.no finner du mer informasjon om hvordan du da går fram.

Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon