Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte litt på hvor gammel man må være for å adoptere?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Jeg lurte litt på hvor gammel man må være for å adoptere? er det lov når man er 18 eller over det? Det er vell ikke lov når man er 16!? Fordi jeg har veldig lyst å adoptere to små gutter fra utlandet en gang i tiden. jeg har ikke lyst på egne barn, fordi jeg syntes det er mye bedre å redde noen som allerede har et liv, enn å lage fler liv til denne jorden. Mamma sier at jeg ikke får den samme gleden da om jeg adopeter, men hva er ikke bedre enn å adoptere et barn, og tenke at du har reddet et LIV! DET er spessielt! Så det jeg lurte på var: - Hvor gammel kan man være? - Må man være gift, eller bare ha kjereste? - I å falt, er det noen spessiell tid du må ha vert gift da? - Kan man velge om man vil ha gutt eller jente? - kan man velge hvilken alder man vil ha? - kan man adoptere fler på en gang? - kan man velge hvilket land man vil ha dem fra? Hadde vert suuupert om dere svarte på deres svar istedet for link? for forrige gang dere sendte link, så virket det ikke :S
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Adopsjonsloven har fastsatt en nedre grense for søkernes alder. Ifølge adopsjonsloven § 3 kan bevilling til å adoptere som hovedregel bare gis til den som har fylt 25 år. Adopsjonsloven inneholder derimot ingen øvre aldersgrense. Vanligvis bør det likevel ikke gis godkjenning til søkere over 45 år. Unntak kan gjøres ved søknad om adopsjon av barn nr 2 eller hvis søkerne har spesielle ressurser i forhold til barn.Den øvre aldersgrensen kan eksempelvis også fravikes dersom søkerne ønsker søsken til barn som allerede er i familien, der det er aktuelt med adopsjon av noe eldre barn, eller dersom det er stor aldersforskjell på adoptivsøkerne.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Hva er det lurt å gjøre for å beskytte deg mot overgrep