Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å bli adoptert etter å ha fylt 18 år?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Kan hende det er et uvanlig spørsmål jeg kommer med, men det jeg lurer på er om det er mulig å bli adoptert etter å ha fylt 18 år. Jeg vet det kan høres rart ut, siden jeg nå er myndig og blablabla, men jeg har en stefar(liker ikke ordet) som har vært faren min siden 1 - 2 års alderen og som jeg derfor ser på faren min og ER faren min. Sånn sett har det egentlig ikke noe å si for i hjertet mitt er han og forblir han det, men samtidig kjenner jeg at dette er noe jeg vil gjøre. Jeg vil ha det offentlig skrevet svart og hvitt på et papir. Dette er noe jeg angrer på at jeg ikke har tenkt på tidligere. Har aldri møtt min biologiske far. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg synes det er et helt forståelig spørsmål å komme med, når du har levd med din stefar hele livet og ser på ham som faren din. Det er mulig å bli (stebarns-)adoptert også etter fylte 18 år, men ”nåløyet” er trangt. Grunnen til dette er at du ikke lenger er et barn som trenger den oppfostring som alle har behov for i barne- og ungdomstid.

 

Det er din stefar som må søke om å adoptere deg. For at han skal kunne gjøre det, må han være gift med moren din.

Både du og hun må samtykke til adopsjonen. Din biologiske far vil også bli bedt om å uttale seg i saken, dersom det er mulig å finne frem til ham.

 

Alle søknadspapirer finner dere på www.bufetat.no/adopsjon/, i tillegg til beskrivelse av hvordan man går frem. I søknaden bør stefar/dere få frem hvorfor det er viktig for dere at adopsjonen blir gjennomført nå.

 

Lykke til!

 

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Hva er den vanligste årsaken til KOLS?