Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne ta abort. hvordan foregår dette

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år som just fant ut at jeg er gravid. Jeg går på p-piller og er veldig så nøye på å huske de, men har hendt noen ganger at jeg tar de på forskjellige tider. jeg er ca 4 uker på vei fant vi ut av. men for ei uke siden ca tok jeg ei angrepille, tror du dette har noe å si på fosteret? visste jo ikke om graviditeten da... det lever jo tydeligvis enda hvis testen viser at jeg er gravid?? jeg er ikke interessert i å beholde barnet, så jeg vil gjerne ta abort. hvordan foregår dette? siden det jeg bare er 4 uker på vei, må jeg ta kirurgisk abort da, eller medikamentell abort? lurer også på om de tar kirurgisk abort på helsestasjonen i kristiansand? håper på raskt svar! takk på forhånd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Angrepille vil nok sannsynligvis ikke påvirke fosteret.  Hvis du først har blitt gravid, kan ikke en angrepille heller "fjerne" graviditeten.  Hvis graviditetstesten er positiv, så er det et veldig sikkert svar på at du er gravid.  Når du nå er bestemt på abort, så er det lurt å ta raskt kontakt for å få hjelp til det.  Medisinsk abort kan i alle fall tas ut uke 9, men noen steder tar de det også noe senere.  Du må uansett bestemme deg før 12. uka for å få tatt abort.  De tar ikke abort, hverken medisinsk eller kirurgisk på helsestasjonen, men helsestasjonen kan veilede deg i dette og evt. bestille time på sykehuset til deg slik at du får samtale og abort der.  Du kan også selv ta direkte kontakt med sykehuset, og avdelingen som heter gynekologisk poliklinikk for å få time.  Se mer om abort i artikkelen under.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon