Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må man være for å adoptere et barn? Gift? Penger?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hvor mange år må man være for og adoptere et barn?. og må man være gift?. har penger mye å si i dette til fellet?. har lyst på egene barn og men tenker at de er mange barn som trenger et hus og en god oppvekst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 

I Norge må man være fylt 25 år for å kunne adoptere et barn. Samboere eller kjærester kan ikke adoptere sammen, man må være gift. Et ektepar må adoptere sammen (det går ikke at bare konen adopterer og mannen ikke, for eksempel). Det er også lov å adoptere som enslig (singel), men det er best og tryggest for barn å ha to foreldre. Derfor skjer det sjelden at landene som barna kommer fra, velger enslige adoptivforeldre til barna.

 

Penger spiller en rolle på den måten at du som adoptivforelder må kunne ta godt vare på barnet – ha en sikker økonomi. Det koster også litt å fullføre en adopsjonsprosess - penger til gebyrer og reise osv. Samtidig får man litt støtte fra staten til dette. Det varierer fra land til land hva en adopsjonsprosess koster, men nå for tiden bør man ha spart opp ca 100.000 norske kroner, hvertfall. Mer informasjon om adopsjonsprosessen kan du finne hos Verdens Barn, Adopsjonsforum eller InorAdopt – som er de tre adopsjonsorganisasjonene som er godkjente i Norge.

 

Du har rett i at mange barn trenger en god familie. Men slik det er nå, er køen av adoptivsøkere lang – og barna som kan adopteres fra utlandet har blitt færre de siste årene. Det kan være lurt å tenke også på andre måter å få barn på. Som du sier – få egne barn, eller kanskje vurdere å bli fosterforeldre? Det er mange barn i Norge som ikke kan bo hos egen familie og som trenger en god og trygg fosterfamilie.  

 

Lykke til!

 

Mvh ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Kjøkkenkluten kan være en bakteriebombe. Hvor ofte bør man som en tommelfingerregel bytte til ny, ren klut?