Hopp til hovedinnholdet

Adoptert fra Kina. Kan jeg oppsøke mine biologiske foreldre noen gang?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei 13 år gammel jente på 13 år. Jeg er adoptert fra kina (da jeg var 1 år) fra et barnehjem der. Jeg ble mest sannsynlig bare etterlatt på trappa på ett eller annet barnehjem, og lurer på om det er sannsynlig at jeg noen gang kan få oppsøkt mine biologiske foreldre noen gang? xoxo "Confused"..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du er adoptert fra Kina da du var 1 år. I dag er du 13 år. Etter Lov om adopsjon, § 12, 2. ledd, har den som er adoptert krav på å få opplyst hvem som er deres biologiske foreldre når hun eller han er fylt 18 år. Om en kan få opplysninger, er da avhengig av at de finnes. Det er fem år til du blir 18 år. Jeg forstår at det kan være lenge å vente, særlig når du også er usikker på om du kan finne frem til hvem de biologiske foreldrene dine er. Kanskje du kan snakke med adoptivforeldrene dine om dette?

 

Når du er blitt 18 år, kan du kontakte Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og høre hvilke opplysninger vi eventuelt kunne ha i saken. Du kan også kontakte den organisasjonen som har formidlet din adopsjon. Kanskje de kan hjelpe deg med opplysninger. Hvis du kjenner andre som er adoptert fra Kina, kan dere kanskje snakke sammen om deres tanker om å søke informasjon om de biologiske foreldrene. Vi vet at det ofte er gitt lite opplysninger om bakgrunnen til de som er adoptert fra Kina. Om en om noen år kan finne ut at det likevel er opplysninger i noen tilfeller, vet vi ikke i dag. Det beste vi kan si til deg i dag er – prøv å finn noen som du syns det er godt å snakke med om dine tanker. Det er ikke så lett å gå alene med slike spørsmål.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon