Hopp til hovedinnholdet

Jeg er litt redd for å prate med helsesøster

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er litt redd for å prete med helsesøster ha hun de travelt eller ikke rekker hun å prate med meg eller ikke sier hun videre det vi har pretet om Jeg liker meg ikke på skolen å søsknene mine å foreldrene mine sier stygge ting til meg je opplever også forskjellsbehandling kan jeg prate med helsesøster om dete å neg lurer på om hun kommer til å,si det videre til noen dette vill jeg ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Helsesøster er absolutt en du kan prate med om disse tingene.  Hun har taushetsplikt og det betyr at hun ikke forteller det videre.  Hvis det er veldig alvorlige ting slik at det er fare for ditt liv og din helse, så må hun si det videre, men det du forteller om er antagelig ikke slik.  Det kan hende at helsesøster spør deg om dere skal prate med andre om dette, men da er det opp til deg å si ja eller nei.  Du kan sikkert gå innom helsesøster og be om en avtale eller levere en lapp til henne om at du ønsker en time. Helsesøster kan hjelpe deg å finne løsninger på det som er vanskelig, og gi deg tips til hva du selv kan gjøre. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon