Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke rett kopi av pass som legitimasjon?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på hva man kan bruke som legitimasjon I butikker for å kjøpe ulike ting med aldersgrense? Jeg vet at nasjonale ID kort kommer om et par år og at post id kort er borte. Tenker litt på om en "bekreftet" kopi av pass kunne fungere? Er selvfølgelig åpen for andre muligheter også. Mitt siste problem har vært kjøp av energidrikker selv om jeg måtte ha vært 13 for at det ikke skulle ha vært lov... burde være mulig å se at jeg er noen år over, men men =P Tusen Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så vidt jeg har funnet ut, vil man ikke kunne bruke rett kopi/bekreftet kopi av pass som legitimasjon. Dette fordi legitimasjonen må være utstedt av en myndighet som har anledning til å utstede legitimasjonskort. På denne måten skal man hindre at personer benytter hjemmelagde/manipulerte dokumenter. Jeg er usikker på om politiet (som utsteder pass) vil gi deg en bekreftet kopi av passet ditt, men dette kan du eventuelt forhøre deg om.

Jeg vil anbefale deg å kontakte banke din, for det enkleste for deg vil nok kanskje være å få et bankkort med bilde, som du kan bruke som legitimasjon. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser