Hopp til hovedinnholdet

Ble kysset av en 31-åring- kan jeg anmelde ham?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. møtte en gutt som sa han var 21. vi var på stranda. Kino. Og på middag sammen. Han var hyggelig og greier. 3. Dagen vi skulle møtes sa han at han var 24. Etter at han hadde kyssa meg. Jeg er bare 16 og synes det er drøyt. Googla registreringsnummeret på bilen. Viste seg at han var 31 år. Føler meg dum. Han er jo så gammel og jeg skjønte det ikke. Mamma har lyst til å anmelde det. Men har ikke nummeret hans . Og jeg lurer på om det går an å anmelde dette. Er dette en sak? Jeg tviler, men det er veldig ekkelt og jeg føler meg brukt. Skjedde ikke noe mer. Men han løy noe kraftig. Kan jeg få litt hjelp? Gode tips? jente 16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Formålet med bestemmelsen er primært å beskytte barn under den angitte alder mot seksuelle overgrep og utnyttelse fra voksne.

Jeg skjønner at du føler deg lurt hvis han løy så mye på alderen, men det at han kysset deg, er i seg selv ikke straffbart.

Hvis du imidlertid følte deg presset til dette på noe vis, kan du anmelde dette til politiet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser