Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 som er redd for husarrest, hvis hun farger håret mot mammas vilje

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kan mamma gi meg husarrest hvis jeg farger håret uten hennes tillatelse? Jeg vil bare ha min orginale hårfarge tilbake.. Jeg blir jo å betale for det selv Hilsen jente, 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver til oss, fordi du er redd for at mamma kan straffe deg med husarrest hvis du farger håret mot hennes vilje. 

Har du og mamma satt dere ned sammen og snakket godt sammen om dette tema? Veit hun at du ønsker å farge håret tilbake til din naturlige hårfarge? Har hun sagt noe om hvorfor hun evt er skeptisk til at du skal farge håret? Kanskje kan det være noen missforståelser, eller kanskje kan det være gode grunner til at mamma er skeptisk til at du skal farge håret? 

Det beste er ihvertfall om du og mamma kunne blitt enige om noe i forhold til dette tema. Finne fram til en løsning, selv om dere kanskje ikke blir helt enige. Jeg håper dere får til å høre på hverandre, og at dere får til en god samtale om tema. Mamma kan bestemme over deg fram til du er 18 år. Samtidig skal du kunne ta flere og flere beslutninge. Og mamma skal være med å veilede å legge til rette for at du blir god til å ta gode beslutninger i ditt liv. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser