Hopp til hovedinnholdet

Mor vil ikke at hun skal bruke g-streng

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 12år (ja jeg måtte lyve på alderen). Det har lenge vært snakk om gstreng og sånn på skolen. De fleste vennenne mine har begynt å bruke det, og foreldrene deres syns det er helt greit. Men når jeg skulle spørre mamma sa hun jeg var altfor ung og at jeg ikke fikk lov. Jeg har prøvd å snakke med henne mer om det, men hun sier jeg må vente noen år. Jeg syns dette er utrolig urettferdig siden en mor skal jo egentlig støtte datteren sin. Uansett hvor mye jeg spørr så ler hun eller sier at jeg er for ung. Jeg er utrolig lei meg for dette, siden jeg syns at hun skulle skjønt meg. Hva skal jeg gjøre, hater å gjøre ting jeg ikke får lov til så vil ikke gå og kjøpe selv..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du synes det er dumt at moren din ikke støtter deg i å ville ha en g-streng. Jeg tenker at når hun ikke vil at du skal gå i g-streng, er det ikke det samme som ikke å støtte deg. Hun skjønner nok bare ikke hvorfor det er så viktig for deg å bruke g-streng. Kanskje du kunne prøve å snakke med henne om hvorfor hun mener du er for ung? Kanskje en g-streng symboliserer noe annet for henne enn for deg? For mange er g-streng noe sexy, kanskje moren din synes du er for ung til å kle deg sexy?

Du og moren din kommer sikkert til å være uenige om mange ting i årene fremover og noe av det beste du kan gjøre, er å lære deg å snakke med henne på en måte som gjør at dere forstår hverandre. Jeg legger ved en lenke her om hvordan du bedre kan snakke med moren din (og andre).

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_vanskelige_foreldre.html

Lykke til! 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser