Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense for å bruke slankepiller.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva er aldersgrensen for å bruke slankepiller? Jeg er overvektig iforhold til høyden min, og alle i klassen er MYE tynnere enn meg.... Bør jeg snakke med lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Du tar opp noe her som mange ungdommer kan kjenne seg igjen i. En del ungdommer er kanskje litt overvektige, men de tenker ofte at de er mer overvektige enn de egentlig er. I tillegg er det ofte, slik som du forteller her, at man tenker at alle er mye tynnere, men hvis man sjekker dette så er det ikke alltid slik.

Når man er ung og er overvektig bør man ikke slanke seg uten å ha snakket med en lege. For de aller fleste, også de som ikke er veldig overvektige, vil det å legge om kostholdet, og være mer fysisk aktiv føre til at man går ned i vekt.

Jeg tror ikke at det er aldersgrense på de slankemidlene man kan kjøpe i, for eksempel, helsekostbutikk. Ofte vil slike midler kun føre til at man går noe ned i vekt for så å gå opp i vekt igjen. Tenk deg om før du bruker dette som løsning hvis du er overvektig. Hvis det var så enkelt at man kunne ta en pille for å bli slank ville vi ikke ha noen som var overvektige. Jeg tenker at de som selger disse produktene tjener masse penger på at noen sliter i forhold til overvekt. Er man veldig overvektig bør man følges opp av lege, ernæringsfysiolog, ha støtte av foreldre, venner og som ungdom kan det være godt å ha samtaler med helsesøster.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke la deg lure av slankemidler

To jenter i alt for stoire bukser (colourbox.com)

Dropp slankemidler som lover deg raske resultater.

Les mer

Slankeråd for deg som er overvektig

løper (colourbox.com)

Hvis du er overvektig, og du prøver å gå ned i vekt, kan det være nyttig med noen råd: Hvis du skal slanke deg et viktig å gjøre det på en systematisk måte, og ikke hoppe på lettvinte superkurer. Regelmessige måltider, sunn og variert kost og trim satt i system er tingen.

Les mer

Enkelt å velge sunnere mat med Nøkkelhullsmerket

Nøkkelhullet (Helsedirektoratet / Mattilsynet)

Se etter nøkkelhullmerket på matvarene du handler. Når du finner merket, vet du at den matvaren er et sunnere alternativ enn andre varianter av matvaren.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser