Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ta selvmord?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det ulovelig å ta selvmord?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

Selvmord er i seg selv ikke straffbart i Norge. Å bistå noen med å ta livet sitt eller å oppfordre noen til å gjøre, kan derimot være straffbar handling. 

Jeg vet ikke hva som gjør at du spør om dette. Hvis det er slik at du har tenkt mye på selvmord, har du det kanskje veldig tøft nå? Da håper jeg at du kan forsøke å snakke med noen om hvordan du har det, det kan være til hjelp for deg. Det kan for eksempel være en voksen i familien eller lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Ta godt vare på deg selv. 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser