Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir noen så redd av skrekkfilmer?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Grunnen for at jeg skriver til dere er egentlig bare fordi jeg lurer på hvorfor en person kan bli ner skremt av en skrekkfilm enn det en annen person kan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, det jeg vet er at det er store forskjeller fra person til person hvor godt man tåler å se såkalte skrekkfilmer, grøssere eller rett og slett ekle filmer. Dette har med personlighetsforskjeller å gjøre, og noen kan få sterke angstreaksjoner av å utsettes for slike filmer. Noen har kanskje opplevd vonde og skremmende ting i virkeligheten som gjør at reaksjoner kommer, hos andre virker bare filmene så sterkt at de sliter lenge i etterkant. Noen  har mer livlig fantasi enn andre og kan leve seg veldig inn i det som skjer på et filmlerret, og det er ganske naturlig at det kan ha betydning for hvordan de reagerer.

Uansett er det viktig at vi respekterer andres reaksjoner og tar dem på alvor, tror du ikke det? Jeg tror ingen av oss liker å bli overtalt og dratt med på filmer vi vet vi ikke har godt av.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser