Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensen for tatovering i Norge?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hva er aldersgrensen for tatovering i Norge? Altså, jeg vet at enkelte studioer krever at du er over 18 men jeg har også lest noe om at man kan tatovere seg når man er 16. Så jeg lurte på om det er mulig å tatovere seg det året man fyller 16 eller må man vente til man har fylt 16?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen lovfestet nedre aldersgrense for å ta tatovering i Norge, men de fleste studioene har, som du også skriver, en selvpålagt aldersgrense på 18 år (noen steder 16 år).

Med tillatelse fra foreldrene dine er det med andre ord ingeting i veien for å ta tatovering nå som du er 16 hvis du finner noen som er villige til å gjøre det, men jeg ville ventet noen år selv. Du har kanskje hørt denne leksa før, men du må ikke glemme at tatoveringene er noe du skal ha på kroppen resten av livet ditt. Det går an å fjerne det med laser, men det er dyrt og blir aldri helt bra. Er du sikker på at du finner et motiv du vil ha permanent? Er motivet ditt noe du oppriktig talt tror du kommer til å like og være stolt av når du er 50 år og har barn? Det kan hende du har funnet et motiv som kan følge deg resten av livet og bety mye for deg, men du bør i alle fall tenke deg nøye gjennom før du velger å ta tatovering og hvilket motiv du skal ta.

Det var pekefingeren ;-) Hvis du nå velger å ta en tatovering, bør du i alle fall sjekke grundig og hygienen er godt ivaretatt på studioet. Les litt mer i artikkelen under...

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser