Hopp til hovedinnholdet

Hjemme hos meg har det alltid vært krangling og tårer når jeg skal til min far

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 16 år. Hjemme hos meg har det alltid vært krangling og tårer når jeg skal til min far(jeg har skilte foreldre) jeg trives ikke hos min far pga stemor osv. Min mor jobber offshore i 2 uker å hjemme i 4, jeg er hos hun de fire ukene hun er hjemme, men lurte da på om det går an at jeg bor hos min mor de 2 ukene hun er hjemme?eller om jeg er for ung for dette?Min mor syns det er greit, men min far syns ikke det. Er det noe aldersgrense på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår spørsmålet ditt slik at du lurer på om du kan bo hjemme hos din mor alene de ukene hun er på offshore jobb istedenfor å bo hos din far. Dette er det i utgangspunktet dine foreldre som må gi tillatelse til sammen, og de bør jo også snakke med deg om hvorfor du ønsker det og hvorfor du ikke ønsker å bo hos din far. 

Jeg vet ikke hvorfor din far ikke synes dette er noen god ide, men det kan jo hende at han synes du er for ung og at han er usikker på om du vil klare å legge deg og stå opp til riktig tid, komme deg på skolen, gjøre lekser og lage deg mat osv .  Jeg tenker at det lureste du kan gjøre er å vise dem begge at du er voksen nok til å klare dette over litt tid. 

Du kan jo også foreslå å prøve noen dager i første omgang og se om dette går.  Det kan jo også hende at du synes det er litt ensomt å bo alene også. 

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Lykke til! 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser