Hopp til hovedinnholdet

13 år og lurer på hva slags type jobber jeg har lov til å ta.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei:) jeg er 13 år og lurer på hva slags type jobber jeg har lov til å ta. har jeg for eksempel lov til å jobbe i en butikk eller i en resepsjon eller noe sånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I artikkelen under svaret har vi skrevet om aldersgrenser for ungdom som søker jobb. Jeg gjentar de som gjelder for de på 13 år under her.

13 - 15 år

Hvis du har fylt 13 år kan du utføre "lett" arbeid. Dersom arbeidet er vurdert som lett, kan du for eksempel ta jobb som avisbud eller utføre kontor- og butikkarbeid.

Vi har også skrevet noen artikler for deg som søker jobb for første gang. Jeg legger ved artiklene under svaret. De kan det være lurt å lese gjennom før du setter igang med å lete etter jobb.

Om du ikke får det til med en gang, ikke gi deg. Og søk hjelp fra venner og kjente. Det kan ofte være den letteste måten å få en jobb når du er så ung.

Om du skal jobbe i en butikk, kan du ikke sitte i kassen der det selges alkohol eller tobakk. Men kanskje du kan få jobb med å rydde i hyllene? 

Jeg vet ikke hvilken type resepsjon du tenker på her, men det blir nok vanskelig å få jobb i resepsjonen på et hotell. Men ikke gi deg, kanskje stedet du tenker på har andre jobber som kan passe for deg.

Vi ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser