Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 12 år og har lyst til å spille CS: GO, men får ikke lov. Er det rettferdig når alle andre får lov?

Gutt
 

Spørsmål

Hei jeg er 12 å spiller veldig mye Cs:Go men foreldrene mine sier jeg ikke får lov fordi det er 16 års grense. Burde jeg spille det da selv om alle vennene mine gjør det, og de er 11-13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

CS: GO har fått en 18-årsgrense. Et spill som har fått 18-årsgrense er i utgangspunktet laget for de som er eldre enn aldersgrensen. Grunnen til at man har satt denne anbefalingen på CS: GO er fordi det inneholder vold som retter seg mot uskyldige. Tanken bak vurderingen er det at denne typen realistiske voldsskildringer som ikke bare rammer soldater, men også andre kan være skadelig for de som er yngre enn 18 år. Fram til du er 18 så er det derfor dine foreldre som skal ta avgjørelsen om at det er greit at du spiller denne typen spill.

Aldersgrensene på spill er anbefalinger og det er foreldrene som bestemmer dette. Og som du sier er det mange foreldre som ikke bryr seg om aldersanbefalingene, men det er ikke noen automatikk i det at alle andre får spille og da skal du også få spille. Vi har alle ulike regler hjemme og noen ganger kan de føles urettferdige selv om de kanskje er rettferdige. Alderssymbolet og innholdssymbolene gir foreldrene en veiledning i hva man kan forvente seg når man spiller, men det er opp til foreldrene selv å avgjøre dette. Det er som jeg nevnte tidligere ikke meningen at en som er yngre enn 18 skal spille et spill med 18-årsgrense.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer

- Jeg får ikke lov hjemme til å spille spill med 18-årsgrense

PEGI 18-årsgrense

Jeg er en gutt på 14 år som ikke får lov til å spille spill med 18 års grense. Mange av vennene mine spiller slike spill og jeg opplever det som krenkende og urettferdig at foreldrene mine sier nei, fordi jeg er en sånn type som ikke liker å føle at jeg er for liten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser