Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det 18 års aldersgrense på konserter?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva betyr det HELT KONKRET, når der står +18 på en konsert, som i andre land regnes for familiekonsert og IKKE har aldersbegrensning???? Kan jeg dra MED mine foreldre? Eller har jeg ikke lov, i det hele tatt? Hvorfor er der egentlig aldersgrense?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Årsaken til at det er 18 års aldersgrense på mange konserter er skjenkebestemmelsene. Det er som du vet ikke lov til å selge alkohol til personer under 18 år, og for å sikre seg mot at dette ikke skjer har derfor konsertlokalene/arrangørene en aldersgrense på 18 år. Aldersgrensen er altså ikke satt for å hindre ungdom under 18 i å gå på konsert, men fordi arrangøren vil sikre seg mot å gjøre noe ulovlig.

Det er mulig at det er ulik praksis mellom de ulike konsertarrangørene, men Rockefeller i Oslo skriver på sine nettsider at regelen om 18 års aldersgrense på konserter de arrangerer gjelder selv om man er i følge med en person over 18 år. Det hjelper derfor ikke at du går sammen med foreldrene dine hvis du vil gå på en konsert for eksempel på Rockefeller med 18 års aldersgrense. 

Det er arrangøren selv som bestemmer aldersgrensen på de ulike konsertene, og noen ganger setter de en aldersgrense på 16 år for hele eller deler av konsertlokalet (og de selger da ikke alkohol). Sjekk arrangørenes nettsider med jevne mellomrom, forhåpentligvis dukker det opp en konsert med et band du har lyst til å se og 16 års aldersgrense snart.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser