Hopp til hovedinnholdet

regler når man passer små søsken

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg pleier å passe på søstrene mine et par timer i uka og som regel så pleier moren min å si at jeg ikke skal la dem gå utenfor i tilfelle det skjer noe. Jeg mener at de burde få lov til å gå ut når jeg passer på dem, men hun sier at hvis de skader seg ute under mitt ansvar så vil vi få problemer med barnevern, politi og alt det der. Er dette sant? Og i så fall er det no regler når det gjelder ansvar man har eller kan ha for å passe på barn når man er 16 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du ikke får ta småsøsknen dine med ut når du passer dem. Moren din sier dere kan få porblemer med barnevnet elelr poltiet dersom det skjer noe. Du lurer på om det er noen regler for sånt.

Det er nok ingen regler for dette. Det er foreldre som har ansvar for barna sine, så dersom moren din mener det er best på den måten, har hun sannsynligvis grunn til å mene det. Men det er nok ikke slik at dere vil få problemer med barnvernet eller politet bare fordi noen av småsøsknene dine skader seg når dere er ute. Barnevernet er til for å gi hjelp og støtte til barn og familier som trenger det. Dersom dine søsken skader seg ute, betyr ikke det i seg selv at barneveret blir bekymret.

Jeg legger ved noen artikler om barnevernet hvor du kan lese mer om barnevernet.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser