Hopp til hovedinnholdet

Hva kan skje hvis jeg blir tatt av politiet på en moped uten lappen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Hva kan skje hvis jeg blir tatt av politiet på en moped uten lappen på en vei der det skjeldent kjører biler? hvilke konsekvenser??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vegtrafikkloven § 24 første ledd slår fast at den som skal føre motorvogn må ha førerkort. Aldersgrensen for førerkort for mopeder, scootere og lettere motorsykler er 16 år.

Hvor stor straffen blir i denne saken er det vanskelig for meg å si noe sikkert om. Dette vurderes av politiet i den enkelte sak, men generelt kan jeg si at straff utmåles blant annet på bakgrunn av forholdets alvorlighet, om man tidligere er straffet, og om det er snakk om et eller flere lovbrudd.  

Reglene om sperrefrist på førerkortet finner du i vegtrafikkloven § 24 a. Minstetiden er 6 måneder fra man har fylt 18 år. Hvis det er voldt større skader ved kjøringen er sperrefristen ett år fra man har fylt 18.

Håper det var svar på spørsmålet ditt. Les gjerne mer i artikkelen jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Moped

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser