Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å kjøpe soft-gun i Sverige når jeg bor i Norge og er 11 år?

 

Spørsmål
hei!
jeg lurer på om det er lov og kjøpe soft-gun i sverige når jeg bor i norge jeg er 11 år og flere i klassen har det så har jeg lov til og kjøpe soft-gun i sverige og ta den med til norge det er det de i klassen har gjort hilsen en sysjerrig gutt:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Nei, det har du ikke lov til. Jeg kjenner ikke til regelverket i Sverige, men selv om du eventuelt skulle få kjøpt en softgun der er det ulovlig for personer under 18 år å eie softgun i Norge.

En softgun, også kalt airsoftgun, er et skytevåpen som skyter små plastkuler, og er som regel laget som en kopi av et ekte skytevåpen. I Norge regnes softgun som et våpen, og kjøp, eie, bruk med mer er regulert av våpenloven og våpenforskriften. Som for andre våpen er det 18 års aldersgrense. Politiet kan gi dispensasjon fra denne aldersgrensen til personer som har fylt 16 år og er aktive medlemmer i et skytterlag eller skytterklubb tilsluttet Norges Airsoft Forbund.

Softgun er ikke et leketøy, og det er foreldres ansvar at barn ikke bruker softgun til dette.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Hva er en vandelsattest?