Hopp til hovedinnholdet

Gutt (16) vil kjøpe piercing. Kan foreldrene nekte dette?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fylte 16 for en mnd siden og har lyst til å kjøpe piercing nåler for å pierce eget øre (det er lov å gjøre dette hos en profesjonell uten foreldresamtykke når man er over 16) og jeg lurer på om foreldrene mine har noe å si annet enn tips eller bare meninger (liksom ikke benekte det) om jeg tar egene hull i ørene? (Hvis det hjelper så har jeg ett hull i hver øreflipp og nostril piercing allerede)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt (16)

Så fint at du spør oss om dette. Det er nok flere ungdommer som lurer på det samme.

Det finnes ingen lovfestet aldersgrense for å få piercing, men de fleste piercingstudioer har satt 16-18 år som en nedre aldersgrense. Dette er fordi en piercing krever mye stell, og det er svært viktig at man er nøye med hygienen.

Men dessverre er det også slik at så lenge barna er under myndighetsalder, som er 18 år, så er det foreldrene som tar avgjørelser for barna. I ditt tilfelle vil det si at foreldrene dine kan nekte deg å ta piercing dersom de ikke vil at du skal det.

Du skriver også at du allerede har hull i ørene og nese-piercing. Om foreldrene dine lot deg gjøre det tidligere, kan det også hende at de lar deg gjennomføre nye piercinger. Det vil jeg tro. Det jeg anbefaler deg å gjøre er å snakke med foreldrene dine før du gjennomfører piercingen og fortell dem hvorfor du ønsker det. 

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser