Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når man blir hypnotisert, er det farlig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg synes det er deilig å se hypnosevideoer for å komme i transe. Sykt godt. Men har nå lest at man aldri bør hypnotisere seg selv med videoer under 18? Stemmer det? Isåfall.. hva skjer???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hypnose har fascinert mennesker i lang tid. Og det fascinerer fortsatt, fordi det er fortsatt mye man ikke vet. 

Man har sett at de som blir hypnotisert får endringer i hjernen når de er i hypnose. Men man vet ikke hva disse forandringene er og hva det betyr. Man har også sett at det finnes mennesker som blir lett hypnotisert, de som ikke blir hypnotisert og at noen kan kun bli lett hypnotisert. Hvorfor det er slik vet man heller ikke. 

Jeg kan ikke si noe om hva disse hypnosevideoene på youtube er, og vi vet ikke hva de som lager disse videoene ønsker å oppnå med disse. Det er ikke nødvendigvis farlig å bli hypnotisert, og for mange føles det bare veldig avslappende. Du kan også lese litt om hypnose her hvis du er interessert. 

Det er med andre ord vanskelig for oss å si noe om hva som skjer i hjernen din når du blir hypnotisert, og om det er farlig. Hvis du bare føler deg litt avslappet så trenger det ikke nødvendigvis være noe farlig.

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser