Hopp til hovedinnholdet

Kommer det til å bli 20 års aldersgrense på tobakk? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer egentlig Bare på om aldersgrensen på tobakk og lignende kommer til å forhøyes til 20. Finner ikke noe på nettet om at dette helt klart kommer til å skje, men det finnes mange artikler om det. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skal skje, og synes at det hadde vært litt unødvendig. Jeg synes at en aldersgrense på 18 er akkuratt passe. (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke si for sikkert hva som kommer til å skje, men det virker lite sannsynlig at aldersgrensen på tobakk kommer til å øke fra 18 år til 20 år. 

Det du har lest er kanskje at legeforeningen synes det skal bli forbudt å kjøpe tobakk for alle som er født på 2000-tallet? Det er ikke legeforeningen som bestemmer dette, men politikerne. 
Alle politiske partier er enige i at det er best om ungdommer ikke begynner å røyke eller snuse fordi det er helseskadelig, men det betyr ikke at alle er enige i at det skal lages lover som bestemmer det. 

De politiske partiene lager planer hvor de skriver hvordan de synes samfunnet bør være. Disse planene kalles "partiprogrammer" og alle partiene jobber med å lage disse akkurat nå. Partiprogrammene skal vare helt til 2021. Det er nemlig Stortingsvalg til høsten og veldig viktig at velgerne får vite hva de forskjellige politiske partiene kommer til å gjøre om de får nok stemmer til å styre landet. 
Ingen av partiene er helt ferdige med å skrive partiprogrammet sitt, men jeg har lest gjennom alle forslagene de har lagt ut på internett. Det er bare Senterpartiet som foreslår å sette 20 års aldersgrense på tobakk. Senterpartiet er et ganske lite parti som bare fikk 5,5% av stemmene ved forrige Stortingsvalg. Når et parti er så lite, er det lite sannsynlig at de får bestemme. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser