Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er sinnsykt forelska i en gutt på 21 år og jeg er 12.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sinnsykt forelska i en gutt på 21 år og jeg er 12...jeg tenker på han HELE tiden, men problemet er at det er søskenbarnet til mamma! Han er dritkjekk og vi snakker sammen på meldinger hver dag<3 hva burde jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 12 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er alltid spennende når man forelsker seg, men det kan være sårt og vanskelig når den du har følelser er uoppnåelig. 

De fleste ungdommer forelsker seg i en på sin egen alder, eller en som er i nærheten av sin egen alder. Noen opplever å bli forelsket i en som er mye eldre eller voksen, og det kan være litt komplisert. Det at man forelsker seg i en som er så mye eldre kan handle om mange ting. Ofte kan det handle om at personen er hyggelig, gir positiv oppmerksomhet og anerkjennelse som fører til at man får gode følelser for denne personen. Noen ganger kan denne følelsen forveksles med forelskelse. Men det kan også være en ordentlig forelskelse.
Det er utfordrende fordi de følelsene man har ikke gjengjeldes, eller at aldersforskjellen er stor slik at det aldri blir noe av denne typen forelskelse.

Det er stor aldersforskjell mellom dere to. Selv om dere snakker mye sammen, så ligger det ikke noe romatisk bak dette. Jeg vil tro at han bare er helt vanlig og normalt hyggelig mot deg. Han er ikke forelsket i deg, fordi du er et barn og han er en voksen. 
Dere er også slektninger, og det gjør at dere kanskje har en litt nærmere kontakt. 

Det er ikke lett når man forelsker seg og vet at dette ikke er følelser man kan leve ut. For din egen del vil det være lurt å ikke ha så mye kontakt med han fremover i tid, men heller forsøke å fokusere på andre ting i hverdagen. Når du har daglig kontakt med han vil følelsene bare forsterkes, og det vil bli enda vanskeligere og vondere for deg når du forstår at følelsene dine ikke kan bli noe av.

Det som kan være lurt er å bruke mer tid på personer på din egen alder. Kanskje er det en gutt du liker, som du kan bli kjent med. Snakk med venner og få støtte og hjelp til å komme over dette. Ta tiden til hjelp for å legge dette bak deg.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser