Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg lurer på om det er aldersgrense når det kommer til kjæreste? Har likt en som er 20 år i 2 år nå. Føler han liker meg tilbake. Kunne vi bli sammen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er aldersgrense når det kommer til å få seg kjæreste. Jeg er 13 og liker en som er 20, mamma sier det ikke er lov til å bli sammen med en som er over 18 mens man er ungene enn 18. Og jeg har liksom likt han i 2 år nå, og føler for at han liker meg tilbake. Om han liker meg, kunne vi ha blitt sammen da

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 13 år!

Så fint at du skriver til oss!

Er stemmer nok det som moren din sier.

En gutt på 20 år har ikke lov til å være sammen med deg når du er 13 år, selv om han skulle like deg.  Dette er veldig stor forskjell både i alder og modenhet i denne tiden.

Voksne som har seksuell omgang med unge under 16 år, kan få fengselsstraff i 6 år. En gutt som er 20 år regnes som voksen.

I Norge har vi en lov om seksuell lavalder på 16 år. Loven er der for å beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og unge mot å ha seksuell omgang før de er klare for det fysisk og psykisk.

Det er ellers ikke noe problem for en 13- åring å være kjæreste med noen på sin egen alder. Da er begge like modne og det regnes da ikke som straffbart, og da er det ikke noe andre har noe med.

Jeg legger ved et par artikler som du kan lese også!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser