Hopp til hovedinnholdet

Hva er fordelen med bankkort framfor kontanter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet egentlig hva aldersgrensene er på bankkort.. men dere hadde ikke emnet jeg lette etter.. Pappa og mamma er skilte, noe som fører til forskjelkuge meninger.. Pappa syns det er helt greit at jeg kan få bankkort, han syns det blir enklere å bare kunne vipse over f.eks ukelønn osv.. Mens mamma meber at jeg skal ha det helt likt som min halvsøster... altså at jeg må vente til jeg ska reise til Polen med klassen i 10.klasse.. å jeg går i 7.klasse. Mange venner av meg, har allerede bankkort og synes det er enkelt og praktisk. Fir å få bankkort når du er u der 18 år.. må man ha underskrift fra begge foreldrene.. Siden mamma er uenig, kan jeg ikke få bankkort enda. Så spørsmålet mitt er: kan dere komme opo med noen punkter om hva som er bra med å ha bankkort/hvordan jeg kan overtale mamma :) MVH en jente på 12 år som har veeeldig lyst på bankkort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være gode grunner til å ha bankkort i stedet for kontanter. Du nevner noe selv: Det vil være lett for faren din å overføre lommepenger når du ikke er sammen med han.

Kontanter kan bli borte eller stjålet. Pengene på kortet blir ikke borte selv om kortet blir borte. Hvis kortet blir stjålet eller er borte må du sørge for å sperre kortet ved å melde fra til banken. Da er pengene trygge til du har fått nytt kort.

Bankkort og bankkonto gir god oversikt over hvor mye penger du har og hva du bruker penger på.

Det er lettvint å betale med.

Det negative med kort er nok at det er lettere å bruke kort enn kontanter, dvs. at det er lettere å kjøpe ting man egentlig ikke trenger når man har et kort enn når man betaler med kontanter som man ser forsvinner ut av hendene. Kort kan altså medføre at man bruker mer penger enn man hadde gjort hvis man bare hadde hatt kontanter.

Jeg tenker likevel at det er fint at barn får trene seg på å ha kontroll med egen økonomi. Håper du er stor nok til å klare det.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser