Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får venninnen min på 16 kjøpt snus?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er en jente på 13 år og snuser. venninna mi kjøper snus til meg men hun er bare 16 år.hvordan får hu kjøpt snus når hun viser legg til kassa. og det står at hun er 16 på legget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Han eller hun som selger venninnen din snus bryter norsk lov når venninnen din får kjøpe snus. Den som står i kassen har plikt til å sjekke legitimasjon og være helt sikker på at den som kjøper er 18 år. Hvis selgeren blir tatt for det kan han eller hun kanskje miste jobben eller få bot.

Det er leit å høre at du snuser. Jeg har snakket med mange tenåringer som  angrer på at de begynte å snuse og ble avhengige. Snus er dyrt, det er vanskelig å få tak i og man må skjule for voksne at man snuser. Du har kanskje glede av å snuse her og nå, men hvordan ville det være for deg om du ble avhengig? Hvis du allerede har blitt det, så anbefaler jeg å be helsesøster om hjelp. Noen tenåringer snuser fordi de er lei seg eller stressa. Kanskje det også gjelder deg? Du kan gå til helsesøster hvis du har det vanskelig, eller du kan kontakte "Kors på halsen" på telefon eller chat. Lykke til!  

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

- Kjøper røyk og snus uten å være 18 år

Sigarett (colourbox.com)

Jeg snuser, men er jo under 18 ennå. Pleier å få andre til å kjøpe for meg, selv om jeg vet jo at det kanskje er litt dumt. Kan jeg egentlig få noen straff om jeg blir tatt for å kjøpe snus selv? Eller er det bare butikken som får straff?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser