Hopp til hovedinnholdet

Skal snart på tur og vil utsette mensen. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal snart på tur og mensen skal komme iløpet av de dagene jeg er der. Lurte på hva aldersgrensene er på p-piller. Eller om det er noe annet jeg kan bruke for og utsette mensen ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du kan få p.piller i din alder. Du må betale full pris og det må være en lege som skriver ut resepten. Du kan kontakte helsestasjon for ungdom der du bor og få hjelp.
Hvis du har fått ganske regelmessig mens, og du ser at den kommer til et veldig upassende tidspunkt, så kan du prate med lege og høre om det er mulig å få resept på noen tabletter som heter Primolut N. Dette er et hormon som gjør at mensen kan utsettes i inntil ca. 10 dager. Man må starte opp med dem 2-3 dager før man venter å få mensen og ta en pille tre ganger daglig i så mange dager som man vil utsette mensen. De fleste tåler slike piller godt, men noen kan få bivirkninger som hodepine, kvalme, oppblåthet og brystspenninger. Noen kan også få småblødninger. Det kan være en utfordring å huske å ta pillene tre ganger om dagen, men det er avgjørende for ikke å begynne å blø. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser