Hopp til hovedinnholdet

Aldersforskjell

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år, født i 2003. Typen min er 18 år, født i 1999. Det er akkurat 3 år og 4 mnd mellom oss. Vi har kysset og sånt men vi har snakket om at sex skal vi vente med til jeg blir hvertfall 16. Vi har holdt forholdet så og si hemmelig, ikke for venner men for familie og sånt. Men det er noe jeg lurer på, er aldersforskjellen for stor? Er det normalt at en jente på 15 er sammen med en gutt på 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for spørsmål.

Du er 15, og har en kjæreste på 18. Siden du selv spør om aldersforskjellen betyr noe så går jeg ut fra at du tenker en del på dette. At du kanskje selv syns at det er stor forskjell?

3 år er ganske mye i deres alder. 3 år er veldig stor aldersforskjell og jeg (siden du spør ung.no) mener det kan være en litt for stor forskjell. Når du er 15 år er du veldig ung, en på 18 år har kommet gjennom puberteten og er som regel mer voksen enn en på 15 år - mye skjer på disse 3 årene.

Det kommer litt man på modenhet og om man passer sammen når man skal vurdere en slik aldersforskjell. Det kan virke litt mye akkurat nå, men samtidig er det ikke så mye hvis det er 3 år mellom et voksent par. Ting endrer seg fort, så det kan kanskje være greit å se dette i forhold til både nåtid og eventuell framtid.

Kjæresten din er over 16 år og da har han ikke lov å ha sex med deg, han vil kunne bli straffet om han skulle ha det. derfor er det kjempebra at dere venter til du har fylt 16 år før dere har sex.

Det er jo du selv om bestemmer hva du vil gjøre, tenk deg likevel nøye om.

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser